Nieuws

De nieuwste trends in klokken: Tafelklokken!

In elke woonkamer is er wel een te vinden, de klok. Opvallend of juist onopvallende de klok vind je in elke huiskamer terug. Een onmisbaar voorwerp in je woonkamer is de klok eigenlijk wel want iedereen wil op zijn tijd weten hoe laat het is. De tijd is erg belangrijk, dus de klok ook. Een klok is niet alleen functioneel, De klok is tegenwoordig ook erg mooi en gaat dan ook zeker met de tijd mee. Er is geen interieur te vinden zonder klok.

Welke tafelklok kies jij?

De verschillende trends van de tafelklok is niet nieuw. Al jaren gaat de klok mee met zijn tijd. Er zijn tafelklokken die digitaal zijn maar de bekendste is wel de analoge klok. Beide werken meestal op batterijen. De functie blijft hetzelfde, het geeft de tijd aan.

De vormen en kleuren van de tafelklok gaan met de tijd mee. Er is altijd wel een woonkamer klok die in jouw woonkamer past en die met de trends meegaat. Of je dus modern, klassiek of een landelijke inrichting hebt, er is een passende klok.

Industriele tafelklok zijn helemaal in!

Houd je van een strak interieur, dan is de kans vrij groot dat jij een industriële woonstijl hebt. Dit is een trend die is doorgezet dit jaar. Deze woonstijl kenmerkt zich vaak door de houten bladen en deuren gecombineerd met donkere of lichte elementen. een strakke (giet)vloer vormt vaak de basis van deze industriële trend. De basiskleuren van deze woonstijl zijn zwart, grijs, wit en vaak donkere kleuren gecombineerd met pasteltinten. en kleuren. Het voordeel van deze woonstijl is dat je er een eigen draai aan kunt geven. Dus een tafelklok van bijvoorbeeld een afwijkende kleur kan je decoratie juist een echte boost geven op bijvoorbeeld het dressoir. Je kunt ook kiezen om de tafelklok in je woonkamer dezelfde kleur te geven als het tafeltje of kastje waarin deze staat. Zo wordt de tafelklok meer een geheel met het meubelstuk waar deze op of is geplaatst.

Heb je al gekeken naar pendules?

De pendule is niet veel bekend, maar voor de echte interieur kenner mag de pendule natuurlijk niet ontbreken. Vaak wordt gedacht dat een pendule een tafelklok is met een houten kast, mechanisch uurwerk en een slinger. De benaming pendule is afkomstig van het woord ‘pendel’ in het Nederlands pendel genoemd. Deze slinger, de pendel die beweegt continue heen en weer. Doordat er de afgelopen jaren steeds meer en ook verschillende ontwerpen pendules op de markt zijn gekomen, worden alle klokken die een pendule hebben een pendule genoemd. De quartz pendule die op een batterij werkt heeft geen slagwerk meer. Deze uitvoering tafelklokken bestaan meestal uit een combinatie van diverse soorten metalen en glas. Een prachtige pendule die bijvoorbeeld op het dressoir staat is een echt eyecatcher en een mooie aanvulling op je interieur in je woonkamer.

De juiste klok voor in je slaapkamer

In de slaapkamer breng je gemiddeld zo’n acht uur door, meestal met de ogen dicht om te slapen maar dat zegt niets over dat je de slaapkamer niet mooi kunt decoreren. De slaapkamer is tegenwoordig dus ook een kamer in je huis die gezien mag worden. de decoratie is daarom ook in deze kamer erg belangrijk. een tafelklok is dan ook een prima decoratiestuk in je slaapkamer. De tafelklok wordt meestal in de slaapkamer op een nachtkastje gezet, zo zie je dan ook gelijk hoe laat het is bij het ontwaken van de dag. De tafelklok in je slaapkamer kan ook voor wekker functioneren. Je hebt zo een klok en wekker, en deze staat nog mooi ook op je nachtkastje.

Voor elke ruimte

Voor elke ruimte is er wel een passende tafelklok. Het grote voordeel is dat de tafelklok klein en compact kan zijn dus is echt dan overal te plaatsen. De woonkamer is de eerste plek waar je van denk dat de tafelklok een plekje heeft. Maar wat denk je van een hal of keuken? In een hal zet je de subtiele tafelklok op een kastje naast een plant, en je zult merken dat de plant de aandacht trekt door de mooie groene kleur. Maar ook kijk je dan automatisch naar de klok. De klok is hier erg subtiel in de ruimte gezet maar je kijkt dan toch en je weet dan ook de tijd. Een mooi en makkelijk object in je hal.

Kies alleen voor de juiste klok!

De trend in tafelklokken gaat dus elk jaar mee de de interieur trends.Of je voor bijvoorbeeld klassiek of modern kiest de tafelklok past altijd in het interieur in je woonkamer. Op een bijzettafel, dressoir of in een boekenkast de tafelklok hoeft geen vaste plek te hebben in je huis. deze tafelklok past zich prima aan bij veranderingen van het interieur. Je kunt hem dus overal plaatsen, en dat is dan wel zo makkelijk als je van veranderingen in het interieur in je woonkamer houdt.