Nieuws

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe meubels?

Als je een andere woning krijgt of je bent uitgekeken op jouw interieur dan moet je op zoek naar nieuwe meubels. Maar hoe doe je dat? Er zijn zoveel verschillende soorten stijlen tegenwoordig waar je uit kunt kiezen, en zoveel keuzes uit materialen en vormen. Waar let je eigenlijk op bij het kopen waar let je op bij het kopen van nieuwe meubelen? Ga je voor de stijl in je huis die je al had, of ga je voor een compleet nieuwe look in jouw woning.

Waar moet je eigenlijk beginnen?

Om te beginnen moet je eerst weten wat jouw budget is. Zonder het berekenen van je budget kun je voor nare verrassingen komen te staan. Na het berekenen van je budget maak je een lijst van wat je echt nodig bent aan nieuwe meubels. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een erfstuk hebt die in je woonkamer moet blijven staan. Houd hier wel rekening mee. De ruimte waar de meubels komen te staan, bijvoorbeeld is er ruimte voor een grote hoekbank of kun je beter voor een tweepersoons bank kiezen met een stoel.

Wees je dus bewust van de ruimte waar de nieuwe meubelen komen te staan. Kijk en houd rekening met wat je écht nodig bent qua nieuwe meubel en wat wil je spenderen aan de nieuwe meubels.

Voor wie en welke meubels ga je voor?

Als je jong en alleen bent worden meubels over het algemeen niet echt intensief gebruikt. Maar als je kinderen hebt dan moeten meubels tegen een stootje kunnen. Houd hierbij rekening dat de meubels makkelijk kunnen worden gereinigd. Bijvoorbeeld kussen van de bank die afneembaar zijn, zo kun je bij het morsen van drinken deze gemakkelijk afnemen en-of in de wasmachine doen. Je moet er toch niet aan denken om de gehele dag je zorgen moeten maken over wat er met het meubel gebeurt als je kindje met het speelgoed tegen het meubel aan stoot, of het gemors van de lekkende fles van je kindje. Wees dus ook bewust van het gebruik van de nieuwe meubels. Elke doelgroep en fasen in je leven vraagt om andere eisen voor een meubel. waar je misschien nu niet aan denk zal in de toekomst jouw keuze kunnen worden. Houd rekening met verandering van je levensstijl in de toekomst. Misschien wil je een huisdier of heb je een kinderwens, dan kun je bij het maken van je keuze van een materiaal meubel hier al rekening mee gaan houden.

De verschillende stijlen van meubels

Er zijn veel verschillende stijlen meubels waar je uit kunt kiezen. Modern, strak, landelijk, industrieel of klassiek het kan allemaal! Wat belangrijk is om te weten; welke stijl past er bij mij? Je meubels moeten dus echt bij jou passen om er een goed en prettig gevoel bij te hebben. Je hebt er dus niets aan om meubels te kopen die niet bij je persoonlijkheid passen want dan voel je je niet thuis tussen al die nieuwe meubels. De stijl is de weerspiegeling wie jij bent. Bekijk de verschillende stijlen goed, en kijk ook eens naar een stijl waarvan je dacht dat je deze nooit zou kopen. Je zou versteld staan wat je mischien wel aanspreek maar het nooit zou hebben gedacht.

De verschillende materialen van meubels

De verschillende materialen waar de meubels van gemaakt zijn zijn echt enorm. Hout en metaal zijn de bekendste. Maar bamboe en kartonnen meubels zijn er ook.

Weet voordat je een keus maak om een nieuw meubelstuk te kopen de voor- en nadelen van het materiaal. Het textielsoort dat je kiest voor bijvoorbeeld het bankstel is net zo belangrijk. Leer of stof. Losse afneembare kussens of juist vaste kussenovertrek het bankstel. Er is veel keuze in de verschillende materialen textiel. De juiste keus is dan ook; wat past er bij jou en past het materiaal wel bij jou. Denk dan ook hier weer bij het gebruik van het textiel. Hoe wordt het gebruikt? Intensief met bijvoorbeeld kinderen over de vloer? En natuurlijk is alles te reinigen tegenwoordig maar als je er toch wat rekening mee houd scheelt dit toch.

Je weet wat handig is, om te weten

Nu je weet waar je op moet letten kun je op zoek gaan naar de nieuwe meubels voor jouw interieur. Voor inspiratie kun je altijd op het internet zoeken. In de woonbladen die je kunt vinden bij de boekenwinkel vind je ook veel mooie voorbeelden.

Het beste is toch om de meubels zelf te zien. Een dagje naar een woonboulevard is vaak een uitkomst. Hier zie je veel ingerichte woonkamers met veel verschillende stijlen. Bij het zien van al deze verschillen kun je makkelijker een keus maken, wat vind je wel en wat vind je toch niet mooi. De verschillende materialen kun je tijdens het bezoek van een meubelboulevard ook voelen. Hoe een bepaalde stof of hout aanvoelt is erg belangrijk.